Iloa kauneudesta

Kun tutut ympyrät muuttuvat, voi se kenelle tahansa aiheuttaa hämmennystä – puhumattakaan, jos kehitysvammainen kokee ison muutoksen elämässään.

14 nuorta kehitysvammaista muutti elokuussa Kipparintaloon. Muutoksen myötä tututkin taidot voivat olla hakusessa.

Jotta ainakin päivittäinen ihonhoito olisi hallussa, Kauneustoimittajat ottivat kutsun vastaan ja lähtivät innolla opastamaan nuoria, miten kasvot tulee puhdistaa aamuin illoin.

Iloa kauneudesta - Joulutorttuja ja kynsilakkoja

Pyysimme Berneriä, L’Oréalia ja Lumenea tukemaan kauneustapahtumaa. Näiden yritysten turvin ilta tuli mahdolliseksi. Saimme henkilökohtaisten hygieniatuotteiden lisäksi myös kynsilakkoja, käsivoidetta, viiloja jne. Laajensimme alkuperäistä suunnitelmaa ottamalla mukaan myös käsihoidon ja kynsien lakkaukset.

Iloa kauneudesta - tuotteita

Lähes kaikki kipparintalolaiset olivat alusta asti innolla mukana. Ujoimmatkin rohkenivat opastukseen tutkailtuaan ensin taustalla.

Iloa kauneudesta - kauniit kynnet

Kynsien lakkauksesta tuli hitti. Tyttöjen lisäksi myös muutama poika halusi myös sinistä, metallista tai mustanpuhuvaa lakkaa kynsiinsä. Yksi pojista oli jopa niin innostunut, että hän halusi lakata ohjaajien ja toimittajien kynnet. Nimitimme hänet talon kynsilakkavastaavaksi.

Iloa kauneudesta - kynsien lakkausta

Iloa kauneudesta - Kipparintalon kynsilakkavastaava

Käsien hieronta saavutti suurta suosiota. Yksi asukkaista nosti kätensä pöydälle aina, kun joku toimittajista istui viereen – odottaen käsivoidetta ja hierontaa. Kosketuksen merkitys oli suuri.

Iloa kauneudesta - käsien hierontaa

Voi sitä iloa ja vilpitöntä innostusta, jota asukkaat osoittivat meille. Kosketuksella ja kauneudella on merkitystä meille kaikille.

Iloa kauneudesta - käsihoitoa

Jos me pystyimme tuomaan pientä iloa kipparintalolaisille, he antoivat meille valtavasti energiaa, aitoa iloa ja kiitollisuutta. Tästä jäi lämmin tunne sydämeen.

Kaisa